Kralingerhoek 7, 3155DN Maasland
06 - 55 30 88 36

Tekst-Klikopdefoto2

Erfafscheiding laag: Borderwand organische vorm

Erfafscheiding laag

In een voortuin voldoet een laag hekje van hout, steen of metaal om uw border te markeren. Maar ook creatieve of natuurlijke oplossingen kunnen worden bedacht. 

Bestrating overig: Boomschors

Bestrating overig

Een alternatief voor een tegel- of klinkerbestrating is een honingraat gravelmat van kunststof, gevuld met grind of split. De gravelmat zorgt ervoor dat het grind op zijn plek blijft. Hierdoor krijgt u ook met grind een stabiele ondergrond, waarover u gemakkelijk kunt lopen of rijden.

Vijvers: Voorgevormd PE Ubbink

Vijvers

Waterpartijen trekken vogels en andere dieren aan. Het spiegelende vlak is een rustpunt in de tuin, maar is ook op veel manieren in beweging te zetten. Van natuurlijk gevormde vijvers tot strakke verhoogde visvijvers, alles is mogelijk. Voor elke vijvervorm is er een passende randafwerking. 

Vlonders: Detail Bangkiray trap

Vlonders

Met name waterkanten lenen zich goed om een terras van vlonderplanken te creëren. Het meest gebruikte materiaal is bangkiray hout met diverse profielen en breedte maten. Op houten liggers worden de planken gemonteerd. Tegenwoordig is er een groot aanbod in composietplanken als alternatief.

Spelen

Een geschiktere plek om te spelen is er niet. De grootte van de tuin bepaald welke keuze in speeltoestellen er gemaakt wordt. Schommels en klimrekken in combinatie met speelhuisjes en glijbanen zijn veel voorkomend. De trampoline kan verdiept worden ingegraven. Een verplaatsbaar doel op het grasveld doet het altijd goed bij de jongens. Rubber tegels onder speelwerktuigen is een must op bestratingen. Van een jeu de boules-baan tot een eenvoudige knikkerput, het kan allemaal!

Plantenbakken: Polyesther plantenbakken

Plantenbakken

Plantenbakken en potten op terrassen zorgen voor een groene aankleding. Ze zijn er in allerlei vormen en maten en van diverse materialen. Je kan er vaste beplanting in zetten, denk aan Buxus in bolvorm. Of kies voor seizoensbeplanting, zoals Petunia in de zomer en Erica als winterbeplanting.

Kunst: Beeldentuin Poortugaal

Kunst

We zien vele vormen van kunst in de tuin. Dat kan een zelfgemaakt beeld zijn van keramiek of een persoonlijk gekozen brons van een bekende kunstenaar. We houden er rekening mee dat uw kunstvoorwerp gezien wordt. Als middelpunt van de tuin of aan het einde van een zichtas, in overleg met u passen wij dit graag voor u in het ontwerp. Een sokkel kunnen we ook voor u verzorgen.

Erfafscheiding hoog: Designscherm Bangkiray

Erfafscheiding hoog

Er zijn veel verticale oplossingen om de erfgrens te markeren zodat u van uw privacy kunt genieten. In hard en geïmpregneerd hout zijn er veel strakke schuttingen. In metaal zijn er diverse mogelijkheden: gebroken stenen in een schanskorf of betongaas schermen, al dan niet voorzien van een natuurlijke mat, die begroeien kan.

Bestrating klinkers: Oud gebakken dikformaat klinkers

Bestrating klinkers en keien

Klinkers nieuw of oud, gebakken of van beton, zijn in diverse formaten leverbaar. In elke stijl is wel een passende klinker te vinden. Ze zijn in diverse steenverbanden te leggen, denk bijvoorbeeld aan een rustiek slingerpaadje. Soms sluiten ze naadloos aan op de steen van de woning. In combinatie met de juiste ondergrond en een stevig legverband zijn klinkers geschikt voor het maken van een garageoprit.

Waterelement: Bangkiray afwerking met RVS uitloop

Waterelement

Om bewegend water in de tuin te maken, zonder een vijver, kan een waterelement een idee zijn. Deze is soms kant en klaar, maar meestal op maat ter plaatse gemaakt. Het water circuleert, met behulp van een al dan niet zichtbaar waterreservoir. De uitstroomopening bepaalt mede het aanzien van het waterelement. Deze kan uitgelicht worden met een onderwaterlamp.

Gazons: Met Schellevis stapstenen

Gazons

Er gaat niets boven een grasveld van echt gras. Alleen al de geur van het maaisel… Het is de sport om een frisgroene onkruidvrije mat te krijgen door middel van mesten en zaaien. Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Kunstgras in diverse kwaliteiten is voor deze gebruiker de oplossing.

Dakterras/daktuin: Sedum mat

Dakterras/daktuin

Hoe groot of klein uw dakterras of balkon ook is, er is altijd wel wat groen te plaatsen. Houdt wel rekening met gewichtsbelasting, aanvoer en weersinvloeden. Er is keuze in bakken en potten in standaard maten en materialen. Voor een specifieke toepassing maken wij bakken van hout op maat. Ook een groendak van vetplanten (Sedum of Sempervivum) kunnen wij verzorgen.

Grondkering: PVC ring t.b.v. bescherming boom tegen ophogen

Grondkering

Om plantvakken en borders te verhogen zijn er tal van muurstenen beschikbaar in diverse afmetingen en materialen. Deze worden op elkaar gelijmd om een stevig geheel te verkrijgen. Verhoogde bakken zijn gemakkelijk te onderhouden. Met gebakken klinkers metselen we ook muurtjes tot plantenbak. Soms volstaat een verhoogde opsluitband om de grond in de border te houden. 

Tuinmeubelen

En paar voorbeelden van tuinmeubels, al is dat is niet onze tak van sport. Maar voor elke stijl bestaan er weer soorten meubels van uiteenlopende materialen die passen bij de gewenste sfeer van de tuin. Zo zien we dat ontstaan bij klanten.

Pergola: Bangkiray

Pergola

Een derde dimensie in de tuin kan gerealiseerd worden met bijvoorbeeld een pergola. Een klim- of leiplant zorgt voor het groene element hierin, bijvoorbeeld boven een schutting. Boven het terras geplaatst, zorgt de pergola voor schaduw. Een opvouwbaar schaduwdoek behoort ook tot de opties! Voor een romantische gevoel plaatst u een rozenboog met een geurende klimroos.

Bestrating tegels: Schellevis oud Hollandse tegel 60x60cm

Bestrating tegels

Geschikt materiaal van natuursteen, beton of keramiek, te gebruiken voor entree, terras of looppad. In diverse vierkante of rechthoekige formaten te verkrijgen. Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschap. Voor elk gebruik is er geschikt materiaal voorhanden.

Waterbeheer: Beregeningsinstallatie

Waterbeheer

Wij beschikken over kennis om afvoer overtollig water in de tuin in goede banen te leiden, of het nu een stalputje is, een drainagegoot of een compleet ondergronds drainage systeem met pompput. Het tegenovergestelde is een beregening installatie. Deze geeft juist water. Denk aan sproeiers om gras water te geven of een druppelslang in een bloeiende border. Watertoevoer gebeurt via de buitenkraan of een opvoerpomp vanuit de sloot. Wij installeren het!

Tuinverlichting/electra: Inlite prikspot

Tuinverlichting/electra

Van klassieke tuinlampen en lantaarns op 220 V, tot moderne 12 V zwakstroom verlichting met een LED armatuur voor zuinig stroom verbruik. Er is altijd een mogelijkheid om uw tuin te verlichten. Met een spot kan een solitaire boom worden uitgelicht. Geheel automatisch gaat de verlichting aan op een schemersensor, en uit op een tijdklok….een extra stopcontact in de tuin kan ook handig zijn.

Beschoeiing: Hardhout

Beschoeiing

Een degelijk bouwwerk aan de waterkant. Deze houd de grond van de tuin op zijn plaats. De palen worden geplaatst in het water en aan de landzijde voorzien van een houten plank of schot. Antiworteldoek houd de grond op zijn plaats. Is de beschoeiing hoog dan worden er grond ankers geplaatst om de beschoeiing op zijn plek te houden.

Tuinbergingen en overkappingen: Prieel Athene

Tuinbergingen en overkappingen

In veel tuinen plaatsen we houten bergruimten voor fietsen, tuingereedschap, stoelkussens, bbq enzovoort. Maar ook opbergsystemen voor afvalbakken of een eenvoudig afdak. Overige populaire overkappingen plaatsen we in allerlei soorten en maten, we maken in iedere stijl een passende buitenruimte!  De ultieme beleving om te koken, chillen of gewoon je verjaardag vieren, al dan niet verwarmd, met houten vloer, verlichting ….verzint u het maar.

trappen1-250x250pix

Trappen

Om hoogteverschillen in paden te overbruggen maken we gebruik van traptreden. Veelal als losse elementen aangeleverd in beton of natuursteen van diverse formaten. Bij vlonders kan een trap van bangkirayhout mooi zijn. Kortom, voor elke tuinstijl hebben we een oplossing. 

Tuinaankleding

Tuinaankleding is heel persoonlijk. We komen soms leuke ideeën tegen die soms fraai maar ook erg praktisch zijn.