Kralingerhoek 7, 3155DN Maasland
06 - 55 30 88 36

Werkzaamheden

Als een tuin eenmaal is aangelegd, is het onderhouden van de tuin noodzakelijk.

Niet alleen wordt onkruid geschoffeld omdat het er onverzorgd uit kan zien, maar ook omdat de beplanting beter groeit als de concurrentie wordt uitgeschakeld. Ook ziekten en plagen moeten in een vroeg stadium bestreden worden. Om een strak gazon en gezonde grasmat te krijgen, moet men niet alleen regelmatig maaien, maar ook bemesten, verticuteren en grasranden steken. Als de hagen weer een explosie van groei hebben doorgemaakt, zijn ze toe aan een knipbeurt. Soms is de voordeur niet eens meer te vinden… Ook bestrating heeft onderhoud nodig: er groeit onkruid tussen de klinkers en in de herfst is er aanslag van alg op de tegels of bladeren. Soms is vegen of blazen afdoende, maar een hogedrukreiniger of borstelmachine kan ook uitkomst bieden. De winterperiode wordt vaak gebruikt om houtige gewassen, zoals struiken en bomen, te snoeien en de tuin op te ruimen. Maar soms is de voorjaarsperiode een betere keuze.

In het najaar planten we bollen of wintergroen als heide, besdragers, winterviolen of helleborus. In de zomer planten we eenjarigen in bakken of in de volle grond. Als het een droge periode is, kan het wenselijk zijn om water te geven aan planten en gazons.

Als ontwerper van een tuin, heb je een eindbeeld voor ogen. Het tuinonderhoud is nodig om dit te bereiken en zo nodig bij te sturen als inzichten veranderen.

Onze diensten

De diensten die wij verlenen bij het onderhouden van tuinen zijn zeer divers:

• Verzorgen van gazons, grasvelden en taluds:
   grasmaaien, verticuteren en bemesten.

• Renovatie van tuinen.
• Mechanische onkruidbestrijding van
   heesterbeplanting en borders met vaste planten.
• Onkruidbeheer op verhardingen.
• Snoeien van hagen en houtige gewassen.
• Boomverzorging en bomen rooien.
• Aanplanten van seizoensbeplanting. 

Onze Werkwijze

Onze kracht ligt in het goed luisteren naar uw wensen.
Wij vertalen deze in een persoonlijk ontwerp, waar u jarenlang van kunt genieten. 

LEES MEER

stap1-indetuin-250x250pixstap2-omdetafel2-250x250pixstap3-aanhetbureau-250x250pixstap4-presentatie-250x250pixstap5-aandeslag-250x250pix

stap1-indetuin-250x250pix

stap2-omdetafel1-250x250pix

stap2-omdetafel2-250x250pix

stap4-presentatie-250x250pix

stap5-aandeslag-250x250pix

Vlinder-220x100pix