Kralingerhoek 7, 3155DN Maasland
06 - 55 30 88 36

Wie zijn wij?

Wij van Groenst Hoveniers houden van groen. Met vijf vaste medewerkers trekken wij er dagelijks in de buitenlucht op uit om tuinen aan te leggen of te onderhouden. We hebben plezier in ons werk en dat merkt u door de serieuze aanpak. Of het karwei nu groot of klein is, wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Wij beschikken over een behoorlijk machinepark om het werk vakkundig en veilig uit te voeren. Eigenlijk is niets ons te gek, vrijwel elke uitdaging gaan wij aan.

Ons rayon strekt zich uit van Maassluis tot Rotterdam en van Oostvoorne tot Zoetermeer.

Groenst Visie

Door de jaren heen is er bij ons het gevoel ontstaan dat we meer aan het bestraten waren dan met groen bezig te zijn. Een aantal jaren geleden hebben we de keus gemaakt om ons toe te leggen op groene tuinen. Van hier uit hebben we onze visie ontwikkeld om niet alleen met beplanting te werken, maar ook het toepassen van natuurlijke materialen in de tuinen. De Levende tuin formule van onze brancheorganisatie VHG omarmen we en dragen we uit, hier komt Hergebruik van oude tuinmaterialen, eetbare vruchten en planten, diervriendelijk en omgaan met regenwater ook tot uiting. Met de hedendaagse zorg voor het klimaat in onze omgeving, onze ervaring en oplossingen hiervoor, kunnen we voor u een groene een klimaatproef tuin aanleggen.

1991
Gestart als Hoveniersbedrijf C. van der Kooij
2016
Het bedrijf gaat verder met een nieuwe naam!

Groenst Inspiratie Erf

Rondom ons nieuwe bedrijfsloods welke we 1 januari 2020 hebben betrokken, ligt ons Groenst Inspiratie Erf. Midden in het Maaslandse platteland is er geen betere plek om onze Groenst visie te laten zien. Er zijn borders met bij en vlinder aantrekkende planten, een selectie aan meerstammige bomen en hagen. Maar ook alternatieve oplossingen voor bestrating en erfafscheidingen. De trots is onze Wadi, waar we regenwater bufferen. Gedeeltelijk is die beplant met vaste planten, een oud draglineschot is als loopplank er over gelegd om hem echt te beleven. Ook het gebruik van natuurlijke materialen in de tuin kan je hier zien. Toekomstige klanten en belangstellenden nodigen we op afspraak uit om plannen te bespreken en ons groene denken te illustreren. Alles wat hier groeit en bloeit, maar ook de telkens wisselende wolken en luchten, de aanvliegende vogels, insecten en amfibieën, en niet te vergeten onze buurkoeien zijn een bron van inspiratie voor onze groene tuinen die we met liefde aanleggen voor onze klanten!

stuks bomen op ons inspiratie erf
hagen op ons inspiratie erf
vaste planten en siergrassen
waterdoorlatende verharding

Waarom Groenst?

Met de naam Groenst luiden we een nieuw tijdperk in. We onderstrepen dat we staan voor een groene leefomgeving, met alles wat daarbij hoort. Dit gaat verder dan het aanleggen en onderhouden van uw tuin met onze bekende kwaliteit. Als onderneming maken we een overtuigende keuze om groen te ondernemen.
Respect voor natuur
Groenst Hoveniers maakt gebruik van accu-gereedschap en milieuvriendelijke brandstoffen om de natuur en de omgeving te sparen.
Alternatieve methoden
Wij maken minimaal gebruik van fossiele brandstoffen en bestrijdingsmiddelen en zijn bereid te investeren in alternatieve methoden.
Recycling
Groenst Hoveniers maakt gebruik van gerecycled materiaal en hergebruikt materialen en beplanting waar mogelijk.
Tuinbeleving stimuleren
Uw tuin leeft! Wij bevorderen graag groen in de tuin. Hierdoor brengen we de natuur tot aan uw achterdeur.
Juiste afvoermethode
Groenst Hoveniers voert zijn afval af naar erkende afvalverwerkingsbedrijven voor o.a. hout, steen en groen.
Vakmanschap
Bij Groenst Hoveniers staat vakkundigheid en betrouwbaarheid centraal. Wij hebben persoonlijke aandacht voor uw wensen.

Uw tuin, wij maken er werk van!
Groen, groener, groenst!

De Geschiedenis

Kees van der Kooij startte op 1 maart 1991 zijn eenmanszaak Hoveniersbedrijf C. van der Kooij. Vanuit zijn woonplaats Maasland begon hij met aanleg- en tuinonderhoudswerkzaamheden. Met een Land Rover en kiepende tandem-as-aanhanger bouwde hij zijn bedrijf op.

In deeltijd was hij nog werkzaam als werkleider in de sociale werkvoorziening. Ook hier werden met een ploeg WSW-medewerkers groenvoorzieningswerkzaamheden uitgevoerd. Na vier jaar kon zijn hoveniersbedrijf geheel zelfstandig draaien. Kees voerde veel vast onderhoudswerk uit en legde nieuwe tuinen aan. Diverse stagiaires zijn in die periode opgeleid.

Na tien jaar alleen te hebben gewerkt, kwam het eerste personeelslid in dienst. Hierdoor kwamen er nieuwe vaardigheden bij. In de tuinaanleg werden technische installaties, als tuinverlichting, beregening en drainage, mogelijk. Inmiddels is het aantal personeelsleden gegroeid naar vijf vaste werknemers. Het bedrijf beschikt over een zorgvuldig opgebouwd machinepark. Ook het park met bedrijfswagens is uitgerust voor alle voorkomende werkzaamheden. Zo kan het bedrijf elke klus aan. Er staat een ploeg van enthousiaste hoveniers klaar, er heerst een goede sfeer en ieder heeft zo zijn specialiteiten. Kortom: een breed inzetbaar bedrijf!

Tekst-Klikopdefoto


Het wagenpark van vroeger tot nu


Het logo door de jaren heen


Werkplaats / Machines

Nostalgie

Geschiedenis – Wagenpark

 

Geschiedenis – Logos

Geschiedenis – Nostalgie