Kralingerhoek 7, 3155DN Maasland
06 - 55 30 88 36

Wie zijn wij?

Wij van Groenst Hoveniers houden van groen. Met vijf vaste medewerkers trekken wij er dagelijks in de buitenlucht op uit om tuinen aan te leggen of te onderhouden. We hebben plezier in ons werk en dat merkt u door de serieuze aanpak. Of het karwei nu groot of klein is, wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Wij beschikken over een behoorlijk machinepark om het werk vakkundig en veilig uit te voeren. Eigenlijk is niets ons te gek, vrijwel elke uitdaging gaan wij aan.

Ons rayon strekt zich uit van Maassluis tot Rotterdam en van Oostvoorne tot Zoetermeer.

1991
Gestart als Hoveniersbedrijf C. van der Kooij
2016
Het bedrijf gaat verder met een nieuwe naam!

De Hoveniers

360x240pix-KEES2

Kees
'DE BAAS'

360x240pix-HENRO

Henro
ALLROUND HOVENIER

Jan
ALLROUND EN TECHNISCH SPECIALIST

360x240pix-DENNIS

Dennis
TUINAANLEG ASSISTENT

Pascal
ALLROUND EN ONDERHOUDSSPECIALIST

Uw tuin, wij maken er werk van!
Groen, groener, groenst!

Waarom Groenst?

Met de naam Groenst luiden we een nieuw tijdperk in. We onderstrepen dat we staan voor een groene leefomgeving, met alles wat daarbij hoort. Dit gaat verder dan het aanleggen en onderhouden van uw tuin met onze bekende kwaliteit. Als onderneming maken we een overtuigende keuze om groen te ondernemen.
Respect voor natuur
Groenst Hoveniers maakt gebruik van accu-gereedschap en milieuvriendelijke brandstoffen om de natuur en de omgeving te sparen.
Alternatieve methoden
Wij maken minimaal gebruik van fossiele brandstoffen en bestrijdingsmiddelen en zijn bereid te investeren in alternatieve methoden.
Recycling
Groenst Hoveniers maakt gebruik van gerecycled materiaal en hergebruikt materialen en beplanting waar mogelijk.
Tuinbeleving stimuleren
Uw tuin leeft! Wij bevorderen graag groen in de tuin. Hierdoor brengen we de natuur tot aan uw achterdeur.
Juiste afvoermethode
Groenst Hoveniers voert zijn afval af naar erkende afvalverwerkingsbedrijven voor o.a. hout, steen en groen.
Vakmanschap
Bij Groenst Hoveniers staat vakkundigheid en betrouwbaarheid centraal. Wij hebben persoonlijke aandacht voor uw wensen.
hagen geknipt per jaar
zand/grond verwerkt per jaar
bestrating aangelegd per jaar
hekwerken geplaatst per jaar

De Geschiedenis

Kees van der Kooij startte op 1 maart 1991 zijn eenmanszaak Hoveniersbedrijf C. van der Kooij. Vanuit zijn woonplaats Maasland begon hij met aanleg- en tuinonderhoudswerkzaamheden. Met een Land Rover en kiepende tandem-as-aanhanger bouwde hij zijn bedrijf op.

In deeltijd was hij nog werkzaam als werkleider in de sociale werkvoorziening. Ook hier werden met een ploeg WSW-medewerkers groenvoorzieningswerkzaamheden uitgevoerd. Na vier jaar kon zijn hoveniersbedrijf geheel zelfstandig draaien. Kees voerde veel vast onderhoudswerk uit en legde nieuwe tuinen aan. Diverse stagiaires zijn in die periode opgeleid.

Na tien jaar alleen te hebben gewerkt, kwam het eerste personeelslid in dienst. Hierdoor kwamen er nieuwe vaardigheden bij. In de tuinaanleg werden technische installaties, als tuinverlichting, beregening en drainage, mogelijk. Inmiddels is het aantal personeelsleden gegroeid naar vijf vaste werknemers. Het bedrijf beschikt over een zorgvuldig opgebouwd machinepark. Ook het park met bedrijfswagens is uitgerust voor alle voorkomende werkzaamheden. Zo kan het bedrijf elke klus aan. Er staat een ploeg van enthousiaste hoveniers klaar, er heerst een goede sfeer en ieder heeft zo zijn specialiteiten. Kortom: een breed inzetbaar bedrijf!

Tekst-Klikopdefoto


Het wagenpark van vroeger tot nu


Het logo door de jaren heen


Werkplaats / Machines

Nostalgie