De landelijke open dag van 24 september bij de Lickebaertshoeve was een groot succes. De zon scheen, het beloofde een prachtige dag te worden. We vierden het 25 jarig bestaan van het hoveniersbedrijf en we introduceerde onze nieuwe naam.
Na ontvangst met koffie en gebak, werden de bezoekers door het personeel meegenomen voor een wandeling door de tuin. Hier kregen ze uitleg over hoe we met het groen omgaan. Er was een prachtige vaste plantenborder te zien, maar ook plekken waar we de natuur haar werk laten doen. We composteren het tuinafval en hergebruiken planten en materialen. Een eyecatcher was het venster, een natuurlijk schilderij om het polderlandschap te laten zien. Ook alle zintuigen hebben ze kunnen ervaren tijdens de wandeling. Het proeven verzorgde onze gastheer Frans met zijn staf, overheerlijke hapjes bereid met smaken van het seizoen, onder het genot van een drankje. Boomstammen om te voelen, een cello en viool om te beluisteren. Maar ook de kruidentuin om te ruiken. Onze fleurige keetwagen was niet alleen leuk van buiten, binnenin was er een tentoonstelling te zien van vroeger naar nu, van hoveniersbedrijf C. van der Kooij tot Groenst.
Kortom, een dag vol kleurende peuters, kleuters die een speurtocht hielden, tot volwassenen mijmerend onder een parasol genieten van een wijntje, iedereen genoot van deze onvergetelijke dag! En daar genieten wij dan weer van...

Tekst-Klikopdefoto